Fiskdammar, diskotek och nunnekloster

Det andra Halloweenfirandet ägde rum på en lördagsskola för barn med svåra hemförhållanden i Bogotas red light district. Skolan drivs helt och hållet av volontärer, däribland min kollega Daniel på Diakonia, och lokalen lånas ut av ett nunnekloster. Himla fint!
 
Dagen till ära hölls dock inga lektioner utan aktiviteterna dedikerades som sagt åt Halloween. Vi började preppa fiskdammsskyltar och annat tillsammans med de barn som kommit lite tidigare...
 
...samt passade på att jämföra våra hus i våra respektive hemstäder (här ritar vi ditt hus mormor!)
 
Så började en massa utklädda barn droppa in! 
 
Förutom fiskdamm och ett fikarum med en massa gott hade vi även ett diskotek, värsta grejen ju.
 
 
 
Några av oss bredde mackor så svetten lackade.
 
Närmare bestämt jag och dessa två grabbar, som har volontärat på skolan i flera år :')
 
Jesus, min nya kompis tillika lilla hjälpreda för dagen. 
 
 
 
 
Utöver volontärernas beundransvärda arbete och engagemang blev jag också så rörd av barnens öppenhet och mottagande, hur de kallade mig "profe" (fröken) med en gång, hur de ville prata och kramas, som om min närvaro där var helt självklar. Kanske bland det finaste som finns, ju.
 
PS. Ett tv-team dokumenterade dagen och här kan ni se inslaget som visades i colombiansk tv!    
 

Jultomtar, pirater och magdansöser

Halloween är stort i Colombia, så i år blev det två firanden för min del - det första tillsammans med mina gamla kollegor på Diakonia! 
 
Fick ett finfint mottagande av självaste jultomten himself!
 
I Rödluvans korg fanns såklart Ahlgrens bilar direkt från Sverige - mycket populärt bland såväl svenska som colombianska kollegor.
 
Smått galna Julian och Vicky hade klätt ut sig till kriminella uteliggare (graden av politisk korrekthet kan ju ifrågasättas där ja ^^)
 
Hela gänget! 
 
Och de tre pallplatserna, med Shreks fru Fiona som värdig vinnare!

Som en gummiboll...

...kommer jag tillbaks till dig! Ja, jag är tillbaka i Bogotá! Inte för jobb denna gång, utan för att hälsa på Jorge Mario a.k.a Advokaten och min colombianska värdfamilj samt volontära lite. Har nu varit här i nästan en månad och har drygt en månad kvar innan det är dags för ett efterlängtat julfirande i Sverige.
 
Ska berätta mer om vad jag gjort här hittills men tänkte bara visa hur jag bor först!
 
Bor hos advokaten, och detta är utsikten från sovrumsfönstret. Han bor väldigt centralt och bra till, med närhet till både parker, gym, uteliv och restauranger - big like på den!
 
Gatan utanför hans hus...
 
...och en fin väggmålning.
 
Hans port är den längst bort i bild, den till höger i tegel. Så knäppt för övrigt att jag gick förbi här varje dag och bodde bara några gator härifrån när jag jobbade på ambassaden 2013.