Fredsobservatör i Colombia

Hej igen Colombia!
 
Efter en välbehövlig julledighet i Sverige är jag nu tillbaka i Colombia, denna gång för att jobba som fredsobservatör hos Kristna Fredsrörelsen under minst ett år framöver. Vi är fem nya observatörer i år, varav tre av oss (däribland jag) blev placerade i Bogota och de andra två på vårt kontor i regionen Choco. Kristna Fredsrörelsens verksamhet består av att ge fysisk och politisk medöljning till hotade människorättsförsvarare runtomkring i landet, för att dessa ska kunna utföra sitt viktiga arbete i fred.
 
Trots att vi bara varit här i några veckor känns det som mycket längre efter allt jag hunnit med hittills - återseende av gamla vänner, min colombianska familj samt kollegor på både ambassaden och Diakonia, festival, välkomst- och hejdåfester samt en påsksemester i karibiska kusten. Men mer om det senare! 
 
De första två veckorna hängde alla vi nya observatörer tillsammans här i Bogota, och förutom att lära oss en massa viktigt och spännande på kontoret passade vi  också på att utforska staden lite på vår lediga tid.
 
Vårt kontor och huset vi bor i ligger bara två gator ifrån varandra - sådan oerhörd lyx att slippa ta bussen varje dag. I det här området ligger också Diakonias kontor liksom andra svenska och utländska biståndsorganisationer - vi har t.ex redan hunnit ha svensk tacomiddag med våra vänner på Peacework. Mysigt ju!
 
Några gator bort ligger också den här parken, där jag brukar ta mina morgonpromenader innan jobbet. Här är vi hela gänget på väg mot Bogotas historiska centrum, La Candelaria.
 
Här har en ju hängt en del de senaste åren, japp.
 
 
 
 
 
 
 
Dagen därpå bytte vi ut betongen mot frisk(are) luft och grönska i Bogotas största park, Parque Central Simon Bolivar.
 
 
 
Vi gick mest runt och tittade på folk, låg och läste i gräset och åt glass. Som sig bör när en är på parkhumör.