Nytta med nöje i Quibdó

I början av april stod en veckas internarbete med hela Kristna Fredsrörelsens personal i Colombia på schemat, och till Bogota-teamets stora glädje skulle dessa dagar tillbringas hos våra kollegor i Quibdó, Chocó, där vi har vårt andra kontor.
 
God morgon Quibdó
 
Veckan bestod till stor del av analysarbete, strategiutveckling och såna grejer på den här kursgården...
 
...tillsammans med det här fina gänget <3
 
Men vi hann också med en hel del annat - förutom mysiga middagar, skyfall och översvämningar, diskotekdansande och en basketmatch som tyvärr ej finns förevigade på bild, så fick vi bland annat en guidad tur på stan av våra eminenta kollegor.
 
 
 
"Banangatan" var kanske mitt favoritstopp på guideturen. 
 
Det blev också många mysiga stunder på våra kollegors sjukt lyxiga balkong...
 
...samt några välbehövliga svalkande dopp i p
oolen. 
 
Detta var den vegetariska rätt som vi fick in vid poolen förresten. High Carb High Fat, som överallt längs med colombias kust. (En annan skulle ju mest bara vilja äta sallad och frukt i den värmen menmen.)
 
Vi fick också uppleva Quibdós ökända, galna trafik som till 90% består av mopeder...
 
...samt se solen sjunka över Atrato-floden. 
 
 
En mycket fin vecka, med andra ord.
 

Påsklov i Palomino

Påsken kom tidigare än någon av oss var beredd på i år och eftersom vi knappt hunnit börjat jobba hade vi inte alls tänkt på saker som semester och eventuella semesterresemål. Trots det lyckades jag tillsammans med två av mina kollegor i sista stund ändå boka flyg till den karibiska kusten för en veckas ledighet. Vi skippade colombianernas egna favoritsemesterorter och åkte istället till den ännu relativt oexploaterade byn Palomino, vilket visade sig vara ett utmärkt val!
 
Vi bodde på ett sprillans nytt hostel där vi var de första gästerna, med världens gulligaste personal och den mest fantastiska hostel-frukost vi någonsin skådat - varje morgon blev vi serverade arepas, omelett, fruktsallad, gröt, kaffe med en skvätt (!!!) mjölk istället för tvärtom, smoothie och efterrätt. Mein God liksom.
 
Stranden var det ju inget fel på heller.
 
Klimatet var till min stora glädje betydligt behagligare än i de närliggande städerna Cartagena eller Santa Marta, där en knappt kan vara ute mitt på dagen. Smygtant som jag är lät jag dock mina kollegor stå för pressandet i solen medan jag själv mest höll mig i skuggan under ett träd. 
 
Bra ändå ju när en har en sån här utsikt.
 
Mellan varven gick jag på snäckjakt pga obligatoriskt ju.
 
Samt promenerade runt bland gamla ekor...
 
...maffiga träd...
 
...och blommor i överflöd. 
 
Sista dagen, när rastlösheten kröp i oss efter nästan en vecka i horisontalläge, lånade vi hostelets cyklar och åkte på upptäcktsfärd.
 
Till en av de två floderna som ligger på båda sidor om byn närmare bestämt!
 
Kooossorna! <3
 
Efter floden tog vi våra hojar och hit:ade the highway igen (a.k.a den enda vägen i Palomino) i jakt på den andra floden.
 
Den sista sträckan fick vi dock göra till fots.
 
 
Det var mitt på dagen och ungefär lika varmt som i en öken = turban är det enda rätta, men det är ju sen gammalt.
 
Den andra floden och uppdraget slutfört!
 
Som belöning för dagens fysiska ansträngning fick vi denna magiska skymning. Bästa tänkbara avslutet på vår semester och årets påskvecka.