En promenad genom centrum

För några veckor sedan fick jag turist-feeling och anmälde mig till en tre timmars lång guidad promenad genom Bogotas centrum. Då vi bara var tre personer inklusive guiden kändes det mer som en förmiddag av kompisgäng och god mat snarare än en guidad tur, och sånt är ju alltid extra fint. 
 
Molnen hängde tunga på himlen men övergick ganska snart i först sol, sen regn och sen sol igen. Typiskt Bogota-väder alltså. 
 
Tanken med guideturen är att låta turisterna uppleva Bogota genom sina fem sinnen, med smaksinnet som det främsta. Första stoppet gjordes därför på stans äldsta bar/kafé för en good old tinto.
 
Till skillnad från i Spanien så innebär tinto i Colombia inte rödvin, utan svart kaffe (ofta med socker så en får vara noga med att vänligt men bestämt avböja denna styggelse.)
 
Efter kaffet promenerade vi vidare.
 
Förbi colombianska sötsaker...
 
... och ruffiga stenväggar.
 
Sen var det dags för frukost colombian style - varm choklad med ost i, bröd samt almojabana vilket är en slags ostbakelse typ.
 
Stora torget i centrum.
 
Vi passade på att gå ett varv i katedralen också. Guiden visade oss denna tredimensionella målning uppe till vänster, där en mans ben kommer ut ur tavlan. Har varit inne i katedralen många gånger tidigare men aldrig lagt märke till denna detalj förut! 
 
Här är vi förresten! Guiden Diana, jag och Luisa från Filippinerna.
 
Luisa som anlänt till Bogota bara dagen innan hade inte hunnit vänja sig vid höjden än, så vi promenerade vidare i sakta mak.
 
"Hattgatan" med några av stans äldsta butiker.
 
Uchuvas, eller physalis som de heter i Sverige. Överäter mig eventuellt på dessa varje gång jag är i Colombia, ja. 
 
 
 
En av Bogotas mest kända graffitimålningar. Här är graffiti inte olagligt (utan uppmanas snarare) och målningarna reflekterar ofta samhällets orättvisor, kulturella skillnader och den interna väpnade konflikten som präglat landet i 60 år.
 
Den gamla tjurfäktningsarenan som lyckligtvis inte används längre.
 
Gick även förbi advokatens kontor, den höga byggnaden i mitten. Hejhej!
 
Tre timmar, som i själva verket blev nästan fem, senare och efter lika många matstopp till nådde vi så vår slutdestination, stadsdelen la Macarena, där vi mätta och belåtna kramades hejdå och hoppade på varsin buss hem igen. 

Kommentarer
Postat av: Mormor

Vilken härlig stadsvandring, känns nästan som jag går bredvid Dig. Du är en fantastisk guide! Tack för promenaden. Kram <3

2015-12-03 @ 07:14:33
Postat av: Anonym

Härligt Ella att följa dig genom Bogart med en så duktig fotograf var det ett sant nöje Ha det bra gumman Vi ses till jul Tussen kramar ♡

2015-12-08 @ 18:25:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback