Sista dagarna på jobbet

Den här hösten har verkligen flugit förbi i en rasande fart, och förutom en massa resande så har vi ju såklart jobbat också. Så här har det sett ut på jobbet den sista tiden! 
 

Jag och Becca har jobbat mycket med vår socioekonomiska studie, som har inneburit ett åttiotal hembesök  hos barnen som går på skolan och en saftig analytisk rapport som avslutning. Syftet med studien var att dokumentera varje elevs sociala och ekonomiska situation, och för att undersöka om hjälpen från skolan (och därmed även från IM) verkligen når fram till de som behöver den mest.
 
Här är vi ute på hembesök tillsammans vår handledare Tita!
 
 

Becca hemma hos kusinerna Daniel och Abigail.
 
Vi har också medverkat vid flera "Escuelas de padres", vilket är en eftermiddagsskola som Pami anordnar för elevernas föräldrar en gång i månaden. Himla fint och värdefullt.
 

Utöver vårt arbete med den socioekonomiska studien har vi också firat barnens dag på skolan.
 



Vi har handlat mellis...
 

...klätt oss fina i traje típico...
 
 

...och haft stora tvätt-dagen där alltifrån kläder till hår och fötter skrubbades rena.
 
 
 
Vi har också demonstrerat emot den dåliga sjukvården och bristen på en lokal vårdcentral i Panajachel.
 
 

Och sist men inte minst har vi haft julavslutning, med pyssel, en massa kramar och dans!
 
 

En av våra avskedspresenter, kommer verkligen sakna alla våra fina kids!
 
Då skolan fick jullov redan i slutet på november jobbade vi våra sista veckor av praktiken på en organisation för döva. Där medverkade vi bland annat vid firandet av "Internationella dagen för personer med funktionsnedsättningar", klädda i Panajachels egna folkdräkt dagen till ära.
 
Jag upptäckte senare på dagen att jag hade burit kjolens kors mitt på rumpan = gift kvinna, istället för på sidan = singel, nåväl.
 

Som en del av firandet deltog vi också i en traditionell dans där deltagarna bär olika slags djurmasker. Vi hade ungefär noll koll på stegen och visste inte om vi skulle skratta eller gråta när det visade sig att dansuppvisningen skulle äga rum på en scen inför flera hundra åskådare :-)))) Som tur är så råkar improvisation och allmänt åtlöje vara två av våra expertisområden, så det gick galant ändå.
 

Som avslutning på höstens praktik så anordnade vi i mitten på december en jullunch på kontoret, med glögg, paket och dans runt palmen. Här har vi vuxenbordet...
 
...och barnbordet, precis som det ska vara.
 

Årets julkort 2014! Samtliga utlandspraktikanter minus Maria samt IM:s regionchef Micael. En klassiker redan nu!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback