Översvämningar och ändrade planer

I lördags skulle jag och Sibylle egentligen ha åkt till en by ett par timmar utanför Bogotá, för att spana in en katedral helt byggd av salt och för att få andas luft som inte består av 98% avgaser. På grund av ett ihållande regn på morgonen ställde vi dock in resan och improviserade ihop en annan plan istället. Den blev faktiskt himla bra, den med. 

 
 

Framåt förmiddagen hade det äntligen slutat regna. Vi trotsade de regntunga skyarna och tog en promenad till centrum, la Calendaria. 
 
 

På vägen stannade vi till och köpte varsitt armband - ruskigt fina allihopa, måste nog införskaffa tre till, minst.
 
 

Lotteriet hoppade vi dock. Har ändå aldrig tur i spel.
 
 

Plaza de Bolivar med sina absurt många duvor.

 

Vi tog en kaffe på Colombias bästa och mest kända kafé Juan Valdez. Det är den enda kedja som faktiskt säljer det kvalitetskaffe som landet är känt för - generellt sett exporteras detta och det som säljs inom landet är det som inte var fint nog för export. Himla sorgligt egentligen. På kaféet fick vi fikasällskap av en man med en gitarr som lärde oss en massa om colombiansk musik. Tack tack.
 
 

Vi gick upp på taket till stadsdelens fina bilbliotek.
 

Därifrån kunde man se Bogotás version av de brasilianska favelas, det vill säga kåkområdena...


...och en och annan kyrka.

 
 
 
 
 
 

Vi gick ner i biblioteket för att bläddra lite i böcker och spana in den bok som Sibylle har översatt till tyska och som ska publiceras i mars.
 
 

Det började regna igen, vilket betydde museumdags. El Museo de Oro, närmare besämt.
 

Efter att ha tittat på gamla guldföremål från Kristi tid i några timmar konstaterade vi att det fortfarande regnade. Och att det nu även åskade, dessutom. Gillar ej åska.
 

Klockan hade börjat närma sig tre och vi var hungriga, så vi ignorerade översvämningar, blixtar och dunder och begav oss i väg på jakt efter den vegetariska restaurang Sibylle hade hört talas om. 
 

Efter några förvirrade bussbyten hittade vi den - cirka tio minuter för sent. Restauranger har tydligen bara öppet mellan 12 och 15 på helgerna i den här stan. Det gjorde dock inte så mycket, då vår plan B var minst lika bra, om inte bättre - samma organiska kafé/butik som vi åt frukost på för ett par veckor sedan. Om frukosten var god så var denna spenatpaj och sallad himmelska, för att inte tala om desserten.
 



Det började hagla och vi var mycket nöjda med det faktum att Sibylle bara bodde ett par gator därifrån. Vi köpte med oss ett par linfrökakor och lite rött té med smak av hallon och plaskade hem till Sibylle, där vi sedan tillbringade resten av eftermiddagen. En helt ok improvisationslördag, ändå.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mormor

Dagens höjdpunkt=Din blogg. Gabriella vad Du är med om, det går inte riktigt att förstå, från en liten försiktig söt flicka och nu en världsvan, ja här skulle det stå dam men jag skriver tjej. Du klarar allt. Kram <3

2013-02-13 @ 09:05:05
Postat av: Mamma

Härliga bilder som vanligt! Trist med så dåligt väder men bra att ni inte låter er hindras av det.

2013-02-13 @ 16:06:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback