V.I.P, heta källor och eldflugeängar

Förra veckan var det som bekant påskvecka och därmed en hel del helgdagar, så jag och Sibylle passade därför på att göra en lite längre utflykt den här gången - till San Augustín via Neiva och Rivera, närmare bestämt. 
 

Tidigt på tisdagsmorgonen påbörjade vi den första etappen på vårt äventyr - den drygt 6 timmar långa bussresan till Neiva, i södra Colombia. Vi fick tilltugg i form av krutonger med smak av kyckling på bussen, var tydligen något slags "V.I.P-snacks". Det var dock det enda V.I.P-iga med den resan, om vi säger så.

 

Så var vi framme i ett kvavt och hett Neiva!
 
Vi skulle dock direkt vidare mot Rivera, som ligger cirka 20 km utanför Neiva. Vi haffade första bästa taxi, vilket resulterade i den här gamla godingen. 
 

Det var minst sagt en bumpy ride och trots ett antal år på nacken gick bilen förvånansvärt bra - ja, ända tills vi kom till den här backen, som ni ser.
 

Några påknuffningar och motorstopp senare var vi så framme vid vårt hostel. Vi hade inte bokat något boende i förväg men det löste sig rätt bra ändå - bara det att vi hade bananer...
 

...och kokosnötsträd utanför fönstret, liksom.
 

Vi dumpade våra backpacks och bytte om till bikini kvickt som attan, för att sedan promenera upp till de heta källorna där vi hade tänkt spendera resten av dagen. 
 

På vägen gick vi förbi både kakao-odlingar...
 

...och sömnmedelsblommor.
 

Himla vackert var det.
 

Så var vi framme vid de heta källorna!
 

Vi var dock dödshungriga och var tvungna att äta lunchmiddag Innan vi hoppade i vattnet.
 

Sådärja. Vi spenderade resten av eftermiddagen och kvällen i det varma vattnet, sippandes på nypressad passionsfruktsjuice och konstanterandes att livet är ju bra fint ändå. 
 
Under promenaden hem, där luften fortfarande var sådär perfekt varm att man inte kände den mot huden, stannade vi till vid en äng som var upplyst av cirka en miljard eldflugor. Den stunden där och då är nog en av mina finaste hittills, faktiskt. 

Kommentarer
Postat av: Mamma

Bananer och kokosnötter utanför fönstret, bad i heta källor och eldflugor...låter som trevlig plats :)

2013-04-04 @ 12:19:17
Postat av: Mormor

Helt fascinerad av dina resor men också lite orolig för det verkar ju finnas små kryp som bits där, så var försiktig. Fina bilder :)

2013-04-04 @ 15:44:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback