Universitetet

Mitt universitet här heter "Universidad Adolfo Ibáñez" och ska tydligen vara ett av Chiles bästa och äldsta universitet. Det ligger på en höjd, ungefär 20 minuter i kollektivtaxi hemifrån, med utsikt över Stilla Havet.

Under vår första vecka här bestämde jag och Josh oss för att försöka hitta till campus, för att veta var vi skulle vara den första skoldagen. Detta visade sig vara lättare sagt än gjort, men efter sisådär 3 timmars promenad och ett antal bussresor hittade vi det till slut. Vi blev dock hyfsat besvikna, eftersom det campus vi äntligen hittat till inte alls såg ut som bilderna vi fått i informationsbroschyrerna. I dessa broschyrer fanns bilder på ett nybyggt, ultramodernt campus utrustat med bland annat den senaste teknologin och en stor sporthall, och jag hade verkligen sett fram emot att spendera en termin där.

Det visade sig att detta nya, helt fantastiska (enligt beskrivningen) campus inte var färdigbyggt än. Ingen visste (läs vet) när det nya skulle vara klart, så hittills har vi alltså haft alla våra lektioner på det gamla campuset, som är väldigt litet och allt annat än modernt.

Men trots att våra förhoppningar och förväntningar inte alls stämde med verkligheten, trivs jag ändå rätt bra på vårt nuvarande campus. Det är lätt att hitta överallt (tack vare att det är så pass litet), det finns en stor fin trädgård med små lönngångar och mysiga sittplatser lite överallt, och så den vackra utsikten över havet.

Det sägs dock att vi ska få byta till det nya campuset inom några veckor, men om det verkligen blir så återstår att se - det är ju ändå Sydamerika vi snackar om...

Ingången. Kanske inte så jättevälkomnande vid första intrycket med tanke på gallret, men man vänjer sig rätt snabbt.

Den galet branta backen utanför universitetet - dagens träningspass.

Så här glad var Josh när vi till slut lyckats hitta till universitetet...

...trots att det inte riktigt ser ut som på bilderna.

Skolgården.

Havet finns där i bakgrunden, men syns tyvärr inte riktigt för all dimma.

Kommentarer
Postat av: Mormor

En fantastisk skola och där går "lilla Ella" från lilla Sverige.Tänk så mycket en gammal mormor får vara med om, när jag var ung visste jag inte vad ett "universitet" var för något.

2011-03-18 @ 07:07:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback