Midsommar

Så kom den alltså, dagen som vi så länge hade planerat, varit exalterade och haft en smula prestationsångest över: midsommarafton.

Jag kan med glädje berätta att alla förberedelser gick finfint och att vår oro (främst över den gedigna gästlistan) visade sig vara helt obefogad. Festen förflöt felfritt; maten var mycket uppskattad, vår spellista med svenska låtar satt som en smäck och våra blomsterkransar avundades och provades av ungefär alla. Vi fick inte ens någon varning från gubbarna nere i entrén (som vi ju faktiskt hade förvarnat).

Festen blev med andra ord en succé - nästan så att vi funderar på att lägga civilekonomplanerna på hyllan och satsa på en karriär som festfixare istället.

Gula och blå ballonger är ju ett måste när temat är svenskt.

Pimpad lägenhet.

Efter lägenhetsutsmyckning var det dags att förbereda smörgåstårtan.

Såhär såg den ut före...

...och efter dekorering.

Sedan gäller det bara att lyckas med konststycket att ställa in den i kylen utan några missöden.

Förutom smörgåstårta hade vi såklart också jordgubbstårta - hela två stycken svängde Tanja ihop.

I brist på kylutrymme ställde vi tårtorna ute på balkongen bland tvättmaskinen, gasberedaren och strykbrädan. Funkade finfint det med.

Som en rolig detalj hade vi förberett ett Sverige-quiz, något som senare skulle visa sig bli väldigt uppskattat bland samtliga gäster.


Det enda rätta svaret på utslagsfrågan är såklart "svenska flickor".

Klockan slog nio och festen kunde började - fram åkte både smörgåstårta...

...kokt potatis, bröd och smör, köttbullar, lingonsylt och ägghalvor med Kalles kaviar.

Festfixarna själva!

Chilenarna är ju dock inte kända för att vara världens mest punktliga folk, så festen drog inte igång på riktigt förrän en dryg timme senare.

Först på plats, och punktlig till och med, var min relativt nyfunne svenske (såklart) vän Christoffer, som har bott här sedan 2003 och som också pluggar på Adolfo.

Stephans dates syster, Brian, Romain, Stephans date och Stephan själv.

Min fadder Gabriel ville såklart komma och fira midsommar med oss!

Lauren, Selwa (som senare vann Sverige-quizet och därmed också en blomsterkrans som pris) och Josh.

Romain hade tagit klädkoden "något blått och/eller gult) på fullaste allvar och matchade Bella något alldeles förträffligt bra.

Denna fantastiska outfit blev såklart en hit hos samtliga svenskor.

Bella agerade toastmaster och bjöd på både dans och sång av "Små Grodorna", samt en nubbe Absolut.

Jag och tjejernas stilige franske vän Franck.

Hushållets Gabriellor!

När klockan började närma sig midnatt blev det dags att utse vinnaren av Sverige-quizet, där alltså Selwa vann. Hon kammade hem hela 8 rätt av 9 möjliga - mycket imponerande!

Den traditionsenliga midsommarmaten avslutades såklart med den ännu mer traditionsenliga jordgubstårtan. Förutom Tanjas två tårtor (varav den ena blev över men som kom väl till pass imorse) hade Brian med sig en tårta som han hade bakat helt själv - detta till följd av en utmaning från min sida. Trots hans blygsamhet och "du behöver verkligen inte äta av den, det är lugnt" så blev resultatet riktigt bra, och jag blev så stolt över honom.

Lagom till tårtan kom min fine vän Pablo förbi.

Gabriel, Christian, Franck och två av Christians chilenska roomies.

När det gäller våra egentillverkade blomsterkransar blev dessa omåttligt populära och alla ville såklart få känna sig som en riktig svensk sommarflicka, om så bara för en stund.


Framåt ett-tiden var det dags att dra vidare till en klubb. Medan ungefär halva sällskapet promenerade, klämde övriga hälften in sig alldeles för många i alldeles för få bilar.


Väl utanför klubben var det lång kö, men eftersom vi fanns med på gästlistan fick vi går före i kön och slapp därmed stå ute och frysa. Tanja och jag intalade dock oss själva att det inte var främst tack vare gästlistan, utan snarare tack vare våra fina kransar.



Vid klockan fem tackade vi för oss och traskade hemåt, för att sedan njuta av resterna av både smörgås - och jordgubbstårta innan vi utmattade snubblade i säng.

Sammanfattningvis var midsommaren 2011 en mycket bra sådan, om inte den bästa någonsin.

Kommentarer
Postat av: Mormor

Vilken fest, vilken smörgåstårta,vilka jordgubbstårtor, vilka köttbullar och Kalles kaviar på ägghalvor allt så fantastiskt, Ni är ju proffs alla tre. Jag nästan kryper in i datorn för att riktigt känna hur trevligt Ni har det. Skrattar ibland och en tår ibland båda bevis på att jag njuter. Ha det så bra. Hälsa tjejerna. Kramar!

r

2011-06-26 @ 11:33:15
Postat av: Mormor

Apropå att ställa in tårtan i kylen, vem var den kommentaren riktad till tro, men den gången fanns en duktig konditor till hands så det ordnade sig, men vissa saker glöms aldrig....

2011-06-26 @ 21:21:28
Postat av: Hanna

Vilket underbart midsommarfirande ni verkar ha haft. Och quizet, så grymt :).

2011-07-02 @ 04:09:30
URL: http://lostinbsas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback