Vi tar det från början

Efter ett, förvånansvärt, smidigt och smärtfritt nattflyg från Stockholm med mellanlandning i Paris, landade vi på brasiliensk mark tidigt på fredagsmorgonen lokal tid. Vi delade taxi till hostelet med ett svenskt par som var där på smekmånad, och redan i taxin från flygplatsen kunde man få en uppfattning om vilken stor och vacker stad Rio de Janeiro faktiskt är.

Väl framme på hostelet bytte vi om till shorts och flipflops, lämnade resväskorna (vi skämdes nästan när vi kom släpandes på våra enorma Samsoniteväskor bland alla backpackingryggsäckar, alla måste ha tyckt att vi var ena riktiga bratpackers) och styrde stegen mot stranden som, till vår stora gläde, bara låg ett par minuter från hostelet.

Efter lite slappande på stranden tog vi en promenad i kvarteret, där vi bland annat hamnade mitt i en grönsaks-och fruktmarknad. Middag intogs på en restaurang i närheten - ingen jag kanske skulle rekommendera, men vi hade det trevligt ändå.

Trötta som vi var blev det en tidig kväll, med både fönster öppna och fläktarna på högvarv. Vi misstänkte att vi hade lyckats knipa det varmaste rummet på hela stället, så fort man öppnade dörren till rummet och gick in var det som att kliva rätt in i en vägg av värme. Tyvärr resulterade dessa försök till svalka både näsblod och gigantiska myggbett, så de sista nätterna spenderades till viss del sömnlösa, svettandes, svärandes och kliandes av de förbannade myggbetten.

Innergården på vårt hostel - mycket mysigt, särskilt kvällstid när alla backpackers sitter och slappar, spelar gitarr och umgås.

Ipanema strand.

Marknad.

Middag - kyckling med vit, oidentifierbar röra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback