Spanska frågetecken

Det finns mycket som är bättre med Spanien än med Sverige. Ta bara den här hälsningsgrejen till exempel. Alla hälsar alltid på varandra i omklädningsrummet, i hissen, i väntsalen på tågstationen, ja överallt i princip, trots att man inte känner varandra. En gång hamnade jag precis bakom en kille i en trappuppgång. Han hejade på mig när vi gick in genom ytterdörren, vi gick under tysnad upp för trapporna och sedan sa han hejdå när vi skildes åt. Det är trevligt tycker jag.

Jag gillar även det faktum att McDonalds här i Spanien säljer sitt kaffe i precis lagomt stora muggar. Det är, om möjligt, ännu trevligare.



Det finns dock även en hel del frågetecken när det gäller Spaniens kultur, som t.ex. varför hundägarna verkar gilla genomskinliga hundbajspåsar, eller varför man envisas med att säga "hejdå" istället för "hej" när man ses ute på gatan. Ytterligare ett exempel på sådana här oklarheter finner ni här nedan.

Skyltfönstret till en köttbutik. ¿Frågor på detta?

Kommentarer
Postat av: Filippa

Haha, det där var faktiskt lite sjukt även för Spanien! Men jag håller med dig, det finns en del frågetecken kring kulturen även fast den har många fördelar!



Visste inte att du hade en blogg, såg det på facebook, vad roligt! Ska låtsas att jag också befinner mig i Spanien när jag läser den... ;) Får sådan längtan när jag läser!

2010-10-26 @ 12:12:48
URL: http://imcederlund.blogg.se/
Postat av: Ella

Hej Filippa! :)

Nja den är ganska ny, skaffade den i och med att jag flyttade hit :)

Haha oh ja, men jag är ganska säker på att jag skulle få ihop fler fördelar än nackdelar om jag skulle räkna ihop allt :)



Haha ja det får du göra, det tycker jag låter som en bra idé ;D Hoppas allt är bra med dig, och att vi guider kanske kan ses nåt i jul! Kramar!

2010-10-27 @ 00:46:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback